|
ובזה נכשלים בכל מיני דיבורים אסורים (ובפרט לאחר שהתנקנו ביוה"כ).
יש ועד משמרת סת"ם (וזהו בעצם משמרת סת"ם) מיסודו של הגר"ש וואזנר זצ"ל, יש להם בכל מיני מוקדים בארץ בוחנים ואצל כולם יש אותה תעודה שלאחר הקבלה צריך לשלוח לועד בירושלים סריקה של התעודה, כמובן שכיום הכל בהכוונת הגרמ"ש קליין, יש בחינות בצפון דרום ומרכז, בבני ברק הבוחן הוא הרב ורטהיימר שעומד לימין הגרש"ק שנים רבות (המבחן בבית מדרשו של הגרמש"ק ברח נעם אלימלך1) ולא ברח השל"ה כמו שהיה בעבר.
יש לי גם תעודה של לשכת הקודש ולא היה שום סעיף או תנאי בענין הזקן, נבחנתי אצל הגרמ"י גרוס בעצמו ואין שום תנאי כזה.
מכון סטאמפ אחד המכונים המבורכים שיש בדור הוא מנוהל ע"י ת"ח יר"ש שעושה הכל לשם שמים בצורה בלתי רגילה, רבני המכון (שהם גם הבוחנים והמו"צ של הבית הוראה של סטאמפ) הם מהשורה הראשונה בעולם הסת"ם היום, הפעילות שלהם לאין שיעור, ואינה למטרת רווח מה שהם עושים למען הסת"ם בדור, זה ע"י תורמים, ולצבור הכל בחינם, ענין המכירות לחו"ל, אינה לשם המסחר אלא פיקוח על מוצרי הסת"ם שנמכרים, ואינם גובים עלות מהסופר או הקונה אלא הסוחרים משלמים להם על הפיקוח וההשגחה שכל מוצר שחתום על ידם עובר את כל התנאים שהם דורשים וזה הצלה גדולה לעולם הסת"ם שכידוע הסוחרים זה חורבן אחד גדול ואין כאן המקום לפרט עד כמה, ולכן עם התנאים שלהם ישנה הצלה גדולה למוצרי הסת"ם שעוברים דרך הסוחרים (והם משקיעים בזה לדעתי הרבה יותר ממה שהם מרוויחים על זה), עם כל הפעילות שלהם אני לא חושב שיש לאחד מהם רווח כי הם לא מפסיקים להשקיע כסף בכל דבר שיכול לתרום לעולם הסת"ם.
המבחנים שלהם מקיפים הרבה והתנאי לחדש כל שנה זה דבר גדול, ועל היצר של הסופרים שלא להוציא כסף כדי להבחן אז הם עושים מבחנים בחינם.
בענין הגהה נבחנתי אצל משמרת סת"ם, יד רפאל וגם אצלם, והמבחן הכי קשה לדעתי היה במכון סטאמפ ומאוד נהנתי מהדקויות.
בספרות לדעתי המבחן הכי מקיף זה של לשכת הקודש (כאמור נבחנתי אצל כולם) גם הקונטרס השאלות מסודר בצורה מאוד יפה ומחכימה עם כל הידיעות שצריך הסופר (כעת הם אמורים להוציא גם חוברת כזו לנבחני הגהה).
מסקנה: כל המכונים שהזכרתי טובים ומפורסמים, לגבי אחרים שמעתי מעלות וחסרונות מתלמידים שלמדו שם שאמנם מוקירים טובה על מה שלמדו אבל רמת הידיעות לאחר שסיימו את הקורס נמוכה מאוד, לא מאשים, אולי באמת תפקיד הסופר להמשיך ללמוד ולהחכים לבד).
|